diumenge, 25 de març del 2012

INSPIRATIONS

INPIRATIONS:
·Què hi veus? Quins són els elements més importants?
       En el curt, però intens vídeo de INSPIRATIONS hi ha una gran quantitat d’aspectes i materials relacionats directament amb les matemàtiques que asusta:

·Al tabler d’escacs es veu el creixement exponencial mitjançcant els granets de blat o de dacsa. Per cada casella el nombre augmenta x2 y el quantitat que un principi és poca alcanza valor molt alts. És com el problema aquell que vam vore a classe de l’indi que li proposava a un blanc que el deute que tenien ho salvaren aixì i per tant, l’indi hi va tindre per a alimetar-se grans quantitas de menjar.

·Es veu la formació del cinc i ùnics políedres existents (tetraedre, cub, octaedre, dodecaedre i icosaedre)

·Es veuen els mosaics i els diferents dibuixos que es formen a partir de la combinació de tres figures geomètriques principals que són el quadrat, el triangle i el hexagon.

·Es veu una espècie de roda que hi té una agulla que gira sobre ella mentrés esta va d’un costat a un altre dibuixant amb una cinta una figura que sembla a una montanya redona.

·Hi ha una referència clara a la probabilitat amb un instrument que ja hem treballat a classe i que consisteix a deixar cause boletes de sobre i veure els camins que segueixen i on acaven. En aquest cas la casella que es troba al centre (8) es la que ix amb major nombre de voletes ja que el nombre de camins que hi van a esta és el més alt, té més probabilitat que els altres.

·Hi ha també una referència a l’experiment del cilindre recobert amb paper de plata que reflecta un ull en 3D perfectament estructurat, quan en la fulla dibuixat en 2D és com una lluna mimbant i creixent.

·Hi ha molta referència a la perspectiva amb les esferes d’Escher i l’aparició de dos pintors molt importants ( Da Vinci i Velàzquez ).

·Es veu un planetari antic i nombrosos quadres i invents dels autors que he mencionat abans, llibres relacionats amb la perspectiva, la ciutat dels set ponts i l’obra “Methamorphosis” d’ Escher.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada